nic nie popsułem było to profilaktycznie i delikatnie robione dolałem specyfik z Bliskiej tzw uzdatniacz
Naprawa / wymiana szyby Wrocław
Zwiń
X
-
Naprawa / wymiana szyby Wrocław
Witam
Robiłem czyszczenie mechanizmu od wycieraczek /typowa usterka w volkswagenach/. Niestety 2 dni po naprawie "fachowca" pojawiła się rysa od samego dołu szyby przedniej /taka litera L z krótszym bokiem od dołu/ na jakieś 15 cm. Pewno będzie z czasem się powiększać /rysę czuć z zewnątrz od środka szyba jest gładka/.
1. Wątpię czy da się to naprawić, ale spróbować nie zaszkodzi. Macie namiar do firmy, która fachowo oceni i ewentualnie naprawi szybę?
2. Czy robiliście wymianę szyby w Euro-Top na Torfowej? Jakie wrażenia? Jeśli nikt nie był to co sądzicie o Autoglass Jaan na Robotniczej?
3. Myślę o szybie Saint Gobain lub Pilkington albo Splintex - dobry wybór?
4. Czy można z takim czym śmigać po autostradzie? Pytam, bo akurat mam 600 km do zrobienia w weekend, a jeżdżę szybciej niż 130 km/h.
Z góry dziękuję
-
-
Ad.1+2
U siebie będę miał przednią szybę do wymiany (odpryski od kamieni i ogólnie strasznie dużo punkcików, które pod słońce robią niezły "neon" z szyby). Orientowałem się w Auto Jaan Glass - 500 PLN szyba + 130 PLN wymiana. Możesz do nich podjechać i niech Ci to obejrzą, może jak raz da się to zrobić.
Ad.3
Nie wiem, nie znam się
Ad. 4
Ja ze swoimi odpryskami (zaczyna się już na nich robić pajączek) przejechałem ostatnio 2 tyś. km po Autobahnach, ale starałem się nie przekraczać 150 km/h. Pytanie jak poważne jest to uszkodzenie u Ciebie. Na pewno jest to jakieś ryzyko, jak nie daj boże coś Ci uderzy w tą szybę na autostradzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seba_WroNa pewno jest to jakieś ryzyko, jak nie daj boże coś Ci uderzy w tą szybę na autostradzie.
Polecam serwis szyb na Szybowcowej (obok Creatorta)
Komentarz
-
-
Dzięki
Byłem rano w Autoglaas Jaan na Robotniczej 606 zł :cry:- bez paska z góry
/mają tylko Nordglassa - na forum ktoś na to narzekał/.
Firma A Jaan jest znana więc ryzyko mniejsze.
W Euro-top na Torfowej szyba Securitat /Saint Gobain/ za ok. 459 zł.
Różnica w cenie znaczna. Sam nie wiem co o tym myśleć.
P.S. Szyba do wymiany. Czasem lepiej robić w ASO ... :roll:
Komentarz
-
-
matadorRS, Oprócz tego, że nic przez nią nie będziesz widział jak coś uderzy to żadne ryzyko :lol: . A co do Szybowcowej to byłem tam ostatnio - panowie w zakładzie jakos nie budzą mojego zaufania. Ale to moje prywatne odczucie.
metrotest, Sprawdź jeszcze Auto Jan Puć bodajże na Żmigrodzkiej 81. Może tam będzie lepiej/taniej/itd./itp.
Komentarz
-
-
Dziś trochę dzwoniłem. Nie wiem czemu szyba Nordglass w Autoglass Jaan kosztuje 600 zł a w innych warsztatach trochę ponad 400 zł. Czy mają inne /gorsze/ szyby czy jak?
Przeglądałem jeszcze forum. Jedni zalecają dany warszat, inni go odradzają :roll:
Ale w kontekście wymiany samej szyby to gdzie we Wrocławiu robią to dobrze? Ceny poza ASO i A Jaan to trochę ponad 400 zł /za Nordglass/ więc podobne.
Mam coraz większy uraz do "fachowców", ale ASO z ceną 1100 zł jest nie do przejścia.
Komentarz
-
-
Dziś trochę dzwoniłem. Nie wiem czemu szyba Nordglass w Autoglass Jaan kosztuje 600 zł a w innych warsztatach trochę ponad 400 zł. Czy mają inne /gorsze/ szyby czy jak?
Przeglądałem jeszcze forum. Jedni zalecają dany warszat, inni go odradzają :roll:
Ale w kontekście wymiany samej szyby to gdzie we Wrocławiu robią to dobrze? Ceny poza ASO i A Jaan to trochę ponad 400 zł /za Nordglass/ więc podobne.
Mam coraz większy uraz do "fachowców", ale ASO z ceną 1100 zł jest nie do przejścia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seba_WromatadorRS, Oprócz tego, że nic przez nią nie będziesz widział jak coś uderzy to żadne ryzyko :lol: . A co do Szybowcowej to byłem tam ostatnio - panowie w zakładzie jakos nie budzą mojego zaufania. Ale to moje prywatne odczucie.
Szybowcowa polecam dlatego ze to moi znajomi, robilem u nich juzs zyby i zawsze bylo wporzadku.
Komentarz
-
-
Zadzowoń do firmy JK na ulice długą i powołaj się na firmę Elmar z Rękodzielniczej.
nie wiem jakie masz tam ceny
To samo zrób Autoglass Jaan ale tym razem powołaj się na Glass24.pl (tak nas kojarzą ) - zadzowń z innego nr niż wcześniej
Jaan kupuje od nas środek do polerowania szkła i usuwania rys - telenk ceru
Niczego nie mogę obiecywać ale ceny można sprawdzić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestmają tylko Nordglassa - na forum ktoś na to narzekał
A co do naprawy - walczyłem już z kilkoma "pająkami" udało się naprawić tylko te niewielkie okrągłe. Kiedy poszła większa ryska nikt nie chciał się podjąć, więc może być problem z naprawą.-----
dawniej: O1 1.9 TDI ALH
Komentarz
-
Komentarz